Kategóriák

Szűrés

Kiadó
Kód
Formátum, oldalszám

Szavazás

Részletes leírásKiefer Ferenc (főszerk.): Magyar nyelv

Kiefer Ferenc (főszerk.): Magyar nyelv

A termék ára
6 800 Ft
Kosárba tétel
Nincs a weboldalon, de a raktárunkban még meglehet. info@nyelveszkonyvek.hu, webes levél, 30/538-9929
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
0 db
Rövid leírás

Akadémiai kézikönyvek sorozat.
Budapest, 2006.

Bővebb ismertetés
A kötet összefoglaló tanulmányokban mutatja be a magyar nyelvre vonatkozó kutatások mai állását. A harmincnégy fejezet szerzői nemcsak új eredményeket közölnek, hanem bemutatják azokat az elméleti-módszertani újításokat is, amelyek a magyar nyelvtudományban – a nemzetközivel teljes összhangban – az utóbbi évtizedekben végbementek.
A kötet négy részből áll. Az első tömb a nyelvi rendszer formai eszközökkel is megközelíthető legfontosabb területeit öleli fel, a szélesebb értelemben vett grammatikát: itt szerepel az alaktan, a hangtan, a mondattan, de itt kapott helyet a szövegtan, a szemantika és a pragmatika is. A második rész a nyelvtörténet korszakait, a magyar nyelvtudomány történetét tárgyalja. A harmadik fejezet a magyar nyelv neuro-, pszicho- és szociolingvisztikai vonatkozásival foglalkozik. Az utolsó rész az alkalmazott nyelvészet és a nyelvtudomány néhány határterületéről szól. Foglalkozik a beszéd zavaraival, a siketek jelnyelvével, a szaknyelv kérdéseivel, valamint az idegennyelv tanulásának és oktatásának kérdéseivel.
Az Akadémiai Kézikönyvek sorozat legújabb darabja a legkorszerűbb összefoglalója mindannak, amit a 21. század első évtizedében az érettségiző és felvételiző diákoknak, valamint a felső­oktatásban részt vevő tanulóknak tudniuk kell a sikeres vizsgákhoz a magyar nyelv témakörében
Kiadó
Akadémiai Kiadó
Kód
fix, MV
Formátum, oldalszám
Keményfedél, B/5, 1112 oldal, újszerű