Kategóriák

Szűrés

Kiadó
Kód
Formátum, oldalszám

Szavazás

Részletes leírásFinály Henrik: A latin nyelv szótára

Finály Henrik: A latin nyelv szótára

A termék ára
3 990 Ft
Kosárba tétel
Nincs a weboldalon, de a raktárunkban még meglehet. info@nyelveszkonyvek.hu, webes levél, 30/538-9929
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
0 db
Rövid leírás

A latin nyelv szótára

Editio Digitalis

PC-CD-ROM

 

2002.

 

A hajdani neves kolozsvári professzor Finály Henrik szótára alapmű. Modernebb változata őseinek, Szenczi Molnár Albert, Pápai Páriz Ferenc, Bod Péter munkáinak. Több, mint 61.000 szócikkével az eddigi legteljesebb és leghasználhatóbb latin szótár.

Finály Henrik 1852-től a kolozsvári kereskedelmi iskola tanára, 1856-tól az Erdélyi Múzeum Egyesület titkára, 1872-től a kolozsvári egyetem klasszika-filológia tanára. 1868-tól egyben a kolozsvári kereskedelmi- és iparkamara elnöke. Az MTA levelező tagja.

„…szembeötlő volt, (…) hogy más szótárak nem elégítik ki azoknak a szükségét, a kik a középtanodán túl is hivatásuknál fogva latin irodalommal foglalkozni, latin kútfőkből merítni kénytelenek. A theologus, a jogász, az orvos, a történelembuvár, a természet-vizsgáló, a csillagász stb., a ki ókori kútfő-tanulmányokra akart terjeszkedni, nem kapta meg e szótárakban éppen azt, a mire leginkább kellett rá keresnie.” — írja a szerző a szótár Előszavában.

Ez a CD-ROM hiányt pótol, mikor elérhetővé teszi ezt az alapvető szótárt digitális formában, és lehetővé teszi a teljes szövegű keresési funkciókat.

Kiadó
Arcanum
Kód
9639374326