Kategóriák

Szűrés

Kiadó
Kód
Formátum, oldalszám

Szavazás

Részletes leírásBódi Zoltán, Veszelszki Ágnes: Emotikonok – Érzelemkifejezés az internetes kommunikációban

Bódi Zoltán, Veszelszki Ágnes: Emotikonok – Érzelemkifejezés az internetes kommunikációban

-20%
A termék ára
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2020.11.12   A készlet erejéig
Kosárba tétel
Nincs a weboldalon, de a raktárunkban még meglehet. info@nyelveszkonyvek.hu, webes levél, 30/538-9929
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
0 db
Rövid leírás

Emotikonok – Érzelemkifejezés az internetes kommunikációban

CD melléklettelBudapest, 2006


A szerzők az első magyar nyelvű, emotikonokat bemutató kötetet alkották meg, amely a maga nemében nem csak a magyar nyelvterületen egyedülálló. A kötethez tartozó CD-mellékletben gazdag emotikongyűjtemény található.

 

Balázs Géza könyvismertetőjéből:


...Most a nemzetközi és magyar szemiotikában, írástörténetben, írásjeltörténetben páratlan munka született magyar nyelven. Két fiatal nyelvész, Bódi Zoltán és Veszelszki Ágnes a Magyar Szemiotikai Társaság kiadványsorozatában jelentették meg az Emotikonok. Érzelemkifejezés az internetes kommunikációban című könyvüket.

 

...Bódi Zoltán kutatásaiban az emotikonok a következők jelzésére alkalmasak: indulat, boldogság, türelmetlenség, elégedetlenség, vidámság, szomorúság, gúny. A dinamikus emotikonok képi jellemzőinek bemutatása után Veszelszki Ágnes tematikai és funkcionális csoportosítást ad: érzelmek,általános cselekedetek, szexualitás-erotika, agresszió, humor, kapcsolattartás és ünnepek, figurák, írásjelek. A kötethez előfordulási gyakoriságot mutató emotikonszótár és a dinamikus emotikonok négyoldalas színes animált sorozata járul. Aki pedig mozgásban akarja megcsodálni ezeket a kis ,,filmeket”, a kötethez mellékelt CD-n is megtalálja őket.

Kiadó
Magyar Szemiotikai Társaság
Kód
Inter
Formátum, oldalszám
Kartonált, A/5, új könyv