Kategóriák

Szűrés

Kiadó
Kód
Formátum, oldalszám

Szavazás

Részletes leírásKékessy László: A magyar vadász kézikönyve

Kékessy László: A magyar vadász kézikönyve

A termék ára
3 200 Ft
Kosárba tétel
Nincs a weboldalon, de a raktárunkban még meglehet. info@nyelveszkonyvek.hu, webes levél, 30/538-9929
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
0 db
Rövid leírás
A magyar vadásznyelv szótára. A Mesterművek sorozat tagja.
Budapest, 2002.
Eredeti kiadás: Athenaeum Rt., 1925.
Bővebb ismertetés

Kékessy László azoknak írta 1925-ben A magyar vadász kézikönyve című művét, akik meg kívánják érteni a vadásznyelvet, mert enélkül lépten-nyomon elárulnák laicitásukat.

A második világháborút követő évtizedekben a vadászat sajnálatos módon csak a kivételezett helyzetben lévő politikai elit időtöltése volt. Napjainkban ismét szélesebb réteg számára nyílik lehetőség e nemes sport és kedvtelés gyakorlására. Szükséges, hogy korunk vadászai is megismerkedjenek a szakszavakkal, a vadásznyelv kifejezéseivel.

Kékessy László könyve gazdag gyűjteménye a vadászati terminológia körébe eső tudnivalóknak. Kézikönyvként több mint 3000 címszó alá besorolva ismerteti a szükséges vadászati ismereteket és a vadászat mögött rejtőzködő kultúrtörténeti érdekességeket.

A szerző a mű előszavában így ír könyvéről: "A magyar vadásznyelv nem csinált nyelv. Mint ahogy a magyar ember a háziállatainak úgyszólván minden mozdulatára külön kifejezést talált, éppúgy a vadász az ő vadjainak testrészét, járás-kelését, szokásait, szaporodását más-más fogalmakkal jelöli meg. Tehát nem valami jassznyelv, vagy egy elkülönített társaság titkos beszéde, hanem a művelt, képzett vadász szabatos, célszerű kifejezésmódja."

Kiadó
Tinta Könyvkiadó
Kód
Aya-Dim, MV
Formátum, oldalszám
Kartonált, B/5, 128 oldal