Kategóriák

Szűrés

Kiadó
Kód
Formátum, oldalszám

Szavazás

Részletes leírásFodor István: A világ nyelvei és nyelvcsaládjai

Fodor István: A világ nyelvei és nyelvcsaládjai

A termék ára
2 450 Ft
Kosárba tétel
Nincs a weboldalon, de a raktárunkban még meglehet. info@nyelveszkonyvek.hu, webes levél, 30/538-9929
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
0 db
Rövid leírás

E nem túl nagy terjedelmű kézikönyv eligazítja az érdeklődőket a világ kisebb és nagyobb nyelveiről, és szakszerűen ismerteti a rokon nyelvek közötti kapcsolatokat.

Bővebb ismertetés

Számos szakmunka és egy lexikon összeállítása után Fodor István, a kérdés ismert szakembere vállalkozott arra, hogy a világ nyelvei közül több mint 500-ról a legfontosabb tudnivalókat egy enciklopédikus jellegű kézikönyvben, népszerű, közérthető stílusban mutassa be az érdeklődőknek. A szerző az olyan közismert nagy nyelvcsaládokon kívül, mint az uráli, az altáji és az indogermán, természetszerűleg tárgyalja az olyan kevésbé ismert nyelvcsoportokat is, mint például a pápua, az amerikai indián nyelvek, az afrikai bantu és a szudáni.


Az élő nyelvek mellett a szerző kitér a már kihalt (etruszk, sumer, elámi stb.) és a mesterséges (pl. volapük, ido, eszperantó) nyelvekre is.

Változó világunkban nem ritkaság, hogy korábban csak kevesek által ismert népek és nyelvek a napi híradás és a közfigyelem előterébe kerülnek véres zavargások, terrortámadások, háborúk folytán. Könyvünk a kisebb népek nyelveiről is eligazítást nyújt.

A kötetben megadjuk földünk 190 országának jegyzékét az adott ország hivatalos nyelvének és az ott beszélt fontosabb nyelveknek a megnevezésével. A nagyobb írásrendszerek és ábécék (pl. sémi, görög-latin, szanszkrit, indiai, örmény) 18 összefoglaló táblázatát is közöljük.

Az egyes nyelvek könnyebb visszakereshetősége és az áttekinthetőség kedvéért mutatóban ábécé rendben felsoroljuk a tárgyalt nyelveket.

A kötet szöveges részét színes térképek egészítik ki, amelyek bemutatják a világ főbb nyelvcsaládjait, Európa nyelveit és Észak- és Dél-Amerika indián nyelveit.

Jelen kötetet a széles nagyközönség kezébe szántuk, de bevezető nyelvészeti stúdiumoknak is hasznos segédkönyve lehet.

Kiadó
Tinta
Kód
Tinta, MV
Formátum, oldalszám
316 oldal, A/5, keménytáblás