Kategóriák

Szűrés

Kiadó
Kód
Formátum, oldalszám

Szavazás

Részletes leírásGecső Tamás: Kontrasztív szemantikai kutatások

Gecső Tamás: Kontrasztív szemantikai kutatások

-50%
A termék ára
2 380 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2013.07.13   A készlet erejéig
Kosárba tétel
Nincs a weboldalon, de a raktárunkban még meglehet. info@nyelveszkonyvek.hu, webes levél, 30/538-9929
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
0 db
Rövid leírás

Kontrasztív szemantikai kutatások

A Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához sorozat XI. tagja

 

A TINTA Könyvkiadó a „Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához” sorozat XI. köteteként az ELTE Általános és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke által 2000 októberében rendezett tudományos konferencia előadásait adja közre. A korábbi évek tanácskozásait a következő kötetek tartalmazzák: A szinonimitásról (1997), Poliszémiai, homonímia (1998), Lexikális jelentés, aktuális jelentés (1999).

E kötetben közölt 37 tanulmány felöleli a nyelvtudomány egyik legdinamikusabban fejlődő ágának, a jelentéstannak, azon belül is az összehasonlító, azaz kontrasztív jelentéstannak számos területét.

A kötet írásainak egyik csoportja a magyar-angol, a magyar-japán, a magyar-olasz, a magyar-lengyel, a magyar-német és a magyar-eszperantó nyelvben található jelentésbeli hasonlóságokkal és különbségekkel foglalkozik. A tanulmányok másik része az emberi és a számítógépes fogalomalkotás különbségét tárgyalja, van amelyik kitér két nyelvben található jelentésbeli eltérések nyelvpedagógiai következményére, és van amelyik a magyar nyelvpiros és vörös színnevének használatát veti össze a német rot, az angol redés a francia rouge szavával.

A kötetet ajánljuk nyelvtanároknak, nyelvészetet tanuló egyetemistáknak és mindazoknak akik érdeklődnek a modern nyelvtudomány legújabb kutatásai iránt.

 

Kiadó
Tinta Könyvkiadó
Kód
Bon
Formátum, oldalszám
Kartonált, B/5, 396 oldal