Kategóriák

Szűrés

Kiadó
Kód
Formátum, oldalszám

Kód: (Flaccus), MV


Terméksorrend:

Bärnkopf Zsolt-Az érzelmektől a kommunikációig

Az érzelmektől a kommunikációig

A harmonikus szellemi működés gyakorlati kézikönyve


Budapest, 2009


Keményfedelű, B/5, 576 oldal


Belső mozgatórugóink, szükségleteink, vágyaink, céljaink érzelmeinken keresztül kerülnek kifejezésre. Érzelmeink mutatják meg azt is, hogy a dolgok mit érnek számunkra. Gondolkodásunk segítségével az érzelmek által hordozott tartalmat a külvilágról összegyűjtött ismereteinknek – és az ezekből kialakított világképünknek – megfelelő formában tudjuk megfogalmazni. Az egész rendszer mozgatóit tehát a szükségletek alkotják, amelyek a vágyakban alakulnak irányokká, az érzelmekben célokká, a gondolatokban formát öltenek és a kommunikáció során kifejezésre kerülnek. Az emberi szellem működésének e három összetevőjét, az érzelmeket, a gondolkodást és a kommunikációt, illetve ezek összefüggéseit mutatja be Bärnkopf Zsolt új könyve.
A könyv fejezeteihez feladatok, kérdőívek is tartoznak. Ezek segíthetnek tisztázni a magunkról kialakult, kialakított képet, és megkönnyítik, hogy ezen érdemben változtatni tudjunk. De a teszteknek nem célja, és nem is lehetősége, hogy teljesen tárgyszerű, megkérdőjelezhetetlen és ítéletként alkalmazható megállapításokat tegyen.
 

Raktárkészlet:  0 db
3 800 Ft
Nincs raktáron
Bärnkopf Zsolt: A kommunikáció könyve

A kommunikáció könyve

 

 

Budapest, 2002


Az előző két kötetében (Az érzelmek könyve; A gondolkodás könyve) a szerző foglalkozott az érzelmek és a gondolkodás világával. Szellemi folyamataink azonban a kommunikációval válnak teljessé. A könyv az alapokat, a kommunikáció helyét, szerepét, működését tekinti át szemléletes példák segítségével. Főbb témakörei: A kommunikáció és szerepe. A kommunikáció folyamata. Mit kommunikálunk? Az aktív kommunikáció. A passzív kommunikáció. A kommunikációs jelek érzékelése. A szűrők – az értelmezés folyamata. A kommunikáció, mint rendszer.

 

Raktárkészlet:  0 db
1 600 Ft
Nincs raktáron

Terméksorrend: