Új jelszó kérése

Kategóriák

Szűrés

Kiadó
Kód
Formátum, oldalszám

Kiadó: Szak Kiadó


Terméksorrend:

Angol-magyar informatikai fordítói szótár

Angol-magyar informatikai fordítói szótár

Második, javított, bővített kiadás


A SZAK Kiadó szótára a kiadó könyvfordítási tevékenysége során alkalmazott terminológia alapján, több mint 40 kiadványnak szójegyzékeiből készült.


Igazi fordítói szótár: a szövegekben szereplő informatikai szakkifejezésekre adott fordítói megoldásokat közli, függetlenül azok általános vagy egyéb szakterületeken alkalmazott jelentésétől.


Az első kiadás – mely a felhasználók által nagyon kedvelt volt – óta majdnem kétszeresére növekedett szótár, a közel 20 000 szócikkével, a szakterületen kimondottan nagynak tekinthető.


A kötet CD-mellékletén a szótár elektronikus változata van, amelyet a MorphoLogic MoBiMouse Plus programja működtet.


A szótárt legfőképp fordítóknak ajánljuk, de jól használhatják mindazok – gyakorló informatikusok, tanulók, érdeklődők –, akik angol nyelven olvasnak informatikai szakirodalmat (akár papíron, akár képernyőn). 

Raktárkészlet:  1 db
7 000 Ft
  Antal László: A formális nyelvi elemzés - A magyar esetrendszer

A formális nyelvi elemzés - A magyar esetrendszer


A kiadó Antal László (1930-1993) két legfontosabb tanulmányát adja itt közre . ( A formális nyelvi elemzés és A magyar esetrendszer)


A kötet nem évfordulóhoz kötött emlékkiadvány, hanem a hazai strukturalista leíró nyelvészet ma is megfontolásra érdemes gondolatokban gazdag foglalata.


A jelen kötetben közreadott művek már-már legendásak: sokan tudnak róluk, de eddig kevesen forgatták őket, mert néhány szakkönyvtáron kívül nem voltak hozzáférhetőek.


A kötetben a két tanulmányon kívül olvasható két kiváló pályatársnak, Papp Ferencnek és Szépe Györgynek a szerzőről szóló írása, valamint az eddigi legteljesebb Antal-bibliográfia is.

 

Raktárkészlet:  1 db
4 500 Ft
  Klaudy Kinga barátai: "Mindent fordítunk és mindenki fordít" -  Értékek teremtése és közvetítése a nyelvészetben

Értékek teremtése és közvetítése a nyelvészetben.

 

Raktárkészlet:  5 db
2 000 Ft
  Kis Balázs, Mohácsi-Gorove Anna: A fordító számítógépe

 

A  fordító számítógépe


Az elmúlt években (évtizedekben) megváltoztak a fordítás körülményei, megnőttek a feladatok, csökkent a fordításra szánható idő és pénz. A fordítók egyre kevésbé dolgoznak elszigetelten, mert a legtöbb fordítási feladat csapatok együttes munkáját igényli.


Ez a könyv azt mutatja be, hogyan segítheti a számítógép a fordítók munkáját, ugyanis kiadható fordítást önállóan még nem tud készíteni. Az Olvasó megtudhatja a könyvből, hogy mi mindent lehet elérni a szövegszerkesztővel és a táblázatkezelővel, de részletesen foglalkozik a könyv a fordítómemóriákkal, a terminológiai adatbázisokkal és a fordítási környezetekkel is.


A könyv öt fordítási feladatot ismertet részletesen:

  • Egyéni fordítás a megszokott eszközökkel
  • Egyszerű csoportos fordítás
  • Egyéni fordítás fordítómemóriával
  • Csoportos fordítás fordítómemóriával
  • Weblapok fordítása


 

Raktárkészlet:  0 db
6 000 Ft
Meglehet a még be nem írt könyvek közt. Az ára változhat. Segítünk: info@nyelveszkonyvek.hu, webes levél, +36 (30) 538-9929.
Számítógéppel - emberi nyelven

Számítógéppel - emberi nyelven

Intelligens szövegkezelés számítógéppel


A szerzők a számítógép alkalmazásának emberinyelvi vonatkozásaival foglalkoznak. Könyvükben áttekintést nyújtanak a világon jelenleg hozzáférhető, az emberi nyelvvel kapcsolatos számítógépes eszközökről.


A könyv szerzői bemutatják a dokumentumok készítésének, tárolásának nyelvi problémáit, a szöveghelyesség ellenőrzésének eszközeit, a szöveges keresés újdonságait.


Részletesen lehet olvasni a műben a fordítástámogatásról, a gépi fordítás újszerű és reális értelmezéséről, aminek az európai intézményrendszerhez való csatlakozás kapcsán növekvő jelentősége van.


Végül áttekintik a karakter- és beszédfelismerő rendszerek nyelvi alapjait. Az ismertetett eszközök és eljárások egyszerre képviselik a legkorszerűbb tudományosságot, és szolgálják a felhasználók napi érdekeit. A nemzetközi irodalomban is ritkaságnak tekinthető tematikai összetételű mű elsősorban azoknak szól, akik szakmájuk során professzionálisan használják a számítógép szövegkezelő képességeit.


 
2 800 Ft

Terméksorrend: